hahhahaha ney pulak...
utk ari ahad... seafood taste....
:)
layanss....
antara seafodd yg i masak...
ketam goreng kari pecah telur....
i masak 3 ekor jer... tp sbb ketam size besar... cukup la utk we all
mmg sentap menyengat... sbb lama x makan ketam...
tp masin sikit la... puasa... dimaafkan...
abis time tu gak... xleh simpan utk sahur...
lala goreng cili pecah telur...
abis jugak...
tenggiri goreng kicap...
thanks daddy puji lauk ney...
dua kali tmbh laki i .... heheehhe next time i msk mcmney jela... sempoi....
sambal tempoyak dedaun...
belajar ngn mak mertua...
hahahahha akhirnyer berjaya jugak aku masak lauk ney...
favorite giler ney... kalu beli... bekas dadih tu je dh RM5... mahal...
tauhu goreng cecah sambal kicap...
x sure org KL panggil ulam ney ngn nama apa..
family i panggil "tenggek burung" hahahahaha sedap ooo mcm pucuk jambu/mangga rasa dier...
RM0.50 je seikat kt pasar borong selangor...
last sekali... air dragon fruit longan...
hahahahah xyah pergi tupai-tupai nak minum air ney...
buat sndri jer... mmg sedap... menyengat...
hahahahah...
i buat puding karemel... tp x sempat nak bergmbr lak puding tu... ahhahahaha
harap faham jela ek...
i buat puding karemel... tp x sempat nak bergmbr lak puding tu... ahhahahaha
harap faham jela ek...
ooo yer... last weekend... sempat gak i g pasar borong selangor...
dengan RM100 i dpt:
2kilo udang size XXL - RM14 jer
2 ekor ikan siakap...
1 ekor ikan tenggiri
ketam
lala
sayur-sayuran
santan
tempoyak
cili
etc...
berbaloi kan bangun pagi2... seawal kol 7... dh ada kt pasar... sbb pagi harga borong...
kalu sampai dh kol 8++... harga dh biasa dh... ehhehehe
sedapnya lauk pauk...terliur plak..hehe..
ReplyDeletetapi paling x tahan bla tengok air dragon fruit tu ler..sentap den..hahah
mmg sentap la...sedap nyer....yummeh..
ReplyDeleteuuwaaa kak ina.. buat perut dila lapo ni.. hehehe.. :P
ReplyDeletebionic: air tu mmg sedap... abis satu jug... hahahhaa
ReplyDeletecik puan: hehehehehe time puasa.. semua nmpk sdp..
dila: sabar2... puasa ney...
tenggek burung tu kg aku panggil daun serai kayu.buh dalam nasi kerabu memang best :)
ReplyDeletekak ena, bagi la resepi air tu camana nak buat :-)
ReplyDeletefuhh mmg sedappppp esp ketam tuh
ReplyDelete