Sunday, August 15, 2010

Apa you all makan berbuka sepanjang weekend yer? - ahad...



hahhahaha ney pulak...
utk ari ahad... seafood taste.... 
:)

layanss....



antara seafodd yg i masak...


ketam goreng kari pecah telur....
i masak 3 ekor jer... tp sbb ketam size besar... cukup la utk we all
mmg sentap menyengat... sbb lama x makan ketam...
tp masin sikit la... puasa... dimaafkan...
abis time tu gak... xleh simpan utk sahur...



lala goreng cili pecah telur...
abis jugak...



tenggiri goreng kicap...
thanks daddy puji lauk ney...
dua kali tmbh laki i .... heheehhe next time i msk mcmney jela... sempoi....




sambal tempoyak dedaun...
belajar ngn mak mertua...
hahahahha akhirnyer berjaya jugak aku masak lauk ney...
favorite giler ney... kalu beli... bekas dadih tu je dh RM5... mahal...



tauhu goreng cecah sambal kicap...



x sure org KL panggil ulam ney ngn nama apa..
family i panggil "tenggek burung" hahahahaha sedap ooo mcm pucuk jambu/mangga rasa dier...
RM0.50 je seikat kt pasar borong selangor...



last sekali... air dragon fruit longan...
hahahahah xyah pergi tupai-tupai nak minum air ney...
buat sndri jer... mmg sedap... menyengat...
hahahahah...

i buat puding karemel... tp x sempat nak bergmbr lak puding tu... ahhahahaha
harap faham jela ek...





ooo yer... last weekend... sempat gak i g pasar borong selangor...
dengan RM100 i dpt:
2kilo udang size XXL - RM14 jer
2 ekor ikan siakap...
1 ekor ikan tenggiri
ketam
lala

sayur-sayuran
santan
tempoyak
cili
etc...

berbaloi kan bangun pagi2... seawal kol 7... dh ada kt pasar... sbb pagi harga borong...
kalu sampai dh kol 8++... harga dh biasa dh... ehhehehe


7 comments:

  1. sedapnya lauk pauk...terliur plak..hehe..
    tapi paling x tahan bla tengok air dragon fruit tu ler..sentap den..hahah

    ReplyDelete
  2. mmg sentap la...sedap nyer....yummeh..

    ReplyDelete
  3. uuwaaa kak ina.. buat perut dila lapo ni.. hehehe.. :P

    ReplyDelete
  4. bionic: air tu mmg sedap... abis satu jug... hahahhaa

    cik puan: hehehehehe time puasa.. semua nmpk sdp..

    dila: sabar2... puasa ney...

    ReplyDelete
  5. tenggek burung tu kg aku panggil daun serai kayu.buh dalam nasi kerabu memang best :)

    ReplyDelete
  6. kak ena, bagi la resepi air tu camana nak buat :-)

    ReplyDelete
  7. fuhh mmg sedappppp esp ketam tuh

    ReplyDelete

Member-member yg sudi beri komen!