Sunday, June 19, 2011

mengidam....

 since last week lg i dh mengidam nak makan bubur... nak bubur ala2 thai tu... time kt palm garden aritu... ada la bubur utk breakfast... biasala bubur hotel.. mana kena ngn selera kita... so i alter sikit dgn tmbh sup ayam/sup daging yang ada... ehhehehehe...


inilah hasilnya... disebabkan ini... semua gang2 i buat benda yg sama... ahahhahahah suka-suka.... setiap pagi inilah menu utama i.... last week... adik i ada tanya... boleh ke tak i buatkan bubur yg selalu i tapau ke opis tu... huhuhuhuh nak jawab malas... kesian lak.... tgu la ek... mood masuk dapur dtg balik... ehhehehehe.... bubur pagi yg i buat sempoi jer... bubur nasi putih... pastu ada ikan bilis, kentang goreng, bawang, kacang goreng... dimasak dgn kicap... kadang2 i tmbh la lobak asin.... sodap ooo makan panas2... letak dlm flusk... hehehehehe....


so ari sabtu aritu... mood teringin nk makan bubur ala thai dtg balik... tp mr.beng mcm malas nak layan.... dlm x layan tu... dia sempat la google mana yg sedap... rupanya kt area kg baru ni... bnyk giler bubur mcmtu kan... antara bersih ngn x bersih jela.... so bila dh google... mr.beng ajak makan kt depan uniKL... pelik sbb bibik x pernah cerita pasal restoren ni....
restoren kak mah... sedap menjilat jari... thumb up!... mr.beng bg 9/10 tau... ehehehhe
meh tgk apa yg i order... melantak berdua... since buah hati pengarang jantung den... x balik2 lg dr rembau... sob sob sob.... kalu dia ada... lg syok... sbb dia pun suka bubur...

 sotong kering yang digoreng... perah ngn air asam limau...




 tomyam campur yang mmg super meletup! zaaaaz sodap....




 sayur campur - ada cendawan, baby kailan, sawi, brokoli dan apa lg ntah... lupa... masak ngn sos tiram... ni pun i ngatah jer... sedap giler... makan sorang je sbb mrbeng x makan sayur... dia sedup kuah jer...




 telur bungkus daging cincang - ni lg la teramat best.... apsal la bibik x pernah cerita tpt ni.....




 nasi bubur thai sempoi utk i.... mangkuk dia x berapa besar... klu yg lapar tu... mmg x cukup la... i time sampai tu dah komen... alamak keciknya mangkuk... tp last2 i kekenyangan sbb bnyk lauk yg i kena abiskan... ehehehhehe....



menu last yang sampai... sotong goreng tepung... ni pun dh tinggal separuh... x sempat nak amik gmbr.... mr.beng dh siap terkam dlu... favorite dia ni... adeh xleh blah....

plus nasi sepinggan... air 3 jenis... ada air buah.... i kena byr rm33... ok dan berbaloi... sedap... so pasni kalu ada sedara mara yg dtg.... nak bejalan ke KL... boleh ajak makan kt sini... ehhehehehe cuma parking jela yg susah sikit sbb depan main road kan....
 

5 comments:

Sitisifir10 said...

Arini saya masak sotong... dah tgk gambo lauk ni tiba2 berkata, apsal tadi aku tak buat tomyam?? Hukhukhukkk

Ummi Eisya&Amani said...

lapar lak..padahal baru lepas makan..hihii

Mama Nuha@Gmie said...

uikss..ni kene cuba nie...aku mmg tetiap bulan g melantak bubur kat kg baru...smpi kan parent aku pn ske...dh ade tmpt baru nie leh la try...

Me_Lina said...

siti: tula... sotong pun sedap kan bila buat masak tomyam...

ummi: ehhehehehe menggiurkan lebih lg kalu lapar...

gmie: ko biasa makan kt mana? leh lak aku try... aku x biasa makan bubur kt area kg bru ni... next time bole tanya ko la... hehehhe

Mama Nuha@Gmie said...

kat sebelah kedai buah..dekat ngn entrace kg baru (yg ada pintu gerbang)...depan nasi lemak antarabnagsa..kalo masuk dr ctu belah kanan la...kang kalo nk g aku explain detail..hehe..so far mmg aku ske yg kat ctu jek..

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails