Saturday, February 20, 2010

At Last... Dapat Lesen L

Alhamdulillah.... Setahun Sebulan... dan berjalan... chaiyoo anak mommy chaiyoo... ikut sapo la ney ek.. lambat jalan... hehehhehe... kalu ikut ckp cikgu... sebelum setahun dlu lg alya dh berjalan setapak dua.. tp mommy n daddy x nmpk sehingga la seminggu dua ney... so we all assumed alya jalan ketika umur cecah setahun sebulan la ek....
bila dah dpt kaki ney... dh xmo la merangkak... asyik nak berjalan jer.... dlu masa dh boleh merangkak... xmo tiarap... adui penat wey... asyik nak berkejar jer... kalu ajak jalan pimpin tangan.. xmo kita yg pegang dier... dier sndri nak pegang kita...

kalu nmpk book... dier sebut Baaak... nmpk daddy... sebut daddyrrr.... nmpk mommy sebut aarryyy.... nak susu... sebut aairrrr.... kalu kita sebut alif... dier jawab baaaa taaak.... Alhamdulillah... few words dh dgr... selain abah... mak... teng... hehhehehe... kalu kita sebut kuih... dier amik semua shape totoys dier... kalu tunjuk suruh amik... dier dh faham... then dier amik... Alhamdulillah...

petang td.. sementara tgu daddy siap nak ke seremban... smpt bwk anak dara ke pool bwh... punya la suka... menjerit2 happy...
kemain suka lagi tgk budak2 riuh bermain... terjerit2 nak tegur anak2 arab yg sibuk terkejar2... main...
tgk wajah2 happy anak dara... pasni teruk la mommy nak berlari kejar alya... huhuhuuh...

5 comments:

dbalkis said...

ala cutenye...memang admire baby girl cute2 ni..ur doter same age as my son..setahun sebulan..

kaklong nuzula said...

Wah, tahniah Alya dah boleh jalan. My doter Auliya 11 bulan skg ni baru boleh jalan sambil pegang/ tolak apa2... tak boleh lg berdiri lps tangan... Tak sabar gak nak tgk dia jalan.. Msti seronok Alya dah dpt kaki tu... hehe...

Me_Lina said...

balkish: yeke sebaya? berapa haribulan ek... alya sama date ngn tok ti.. hehhehe

kaklong: teacher dier selalu ckp.. alya dh memapah2... dr 11 bulan.. tp we all x nmpk.. yela balik pun dh malam... pastu wekend dier dok asyik merangkak jer... lately ney jer.. baru nmpk dier rajin nak berjalan... hehehhe... x mo pegang dah kalu berjalan...

Suliana said...

ha..sama ngan aqil pun dah jalan..tapi bila nak laju, merangkak je..hehe

Me_Lina said...

tula... kalu dier rasa nak cpt jer... start la merangkak balik... tu yg cuak je nk bwk jalan ke luar... abes dier nak merangkak... ehehehe...

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails