Tuesday, June 15, 2010

skali hujan turun laa.....



last sunday... ptg bila mr beng balik dr opis... pas pekena cucuq ikan bilis i ngn nescefe panas... we all pun turun ke pool... sajer bawak alya bersuka suki... jumpa kawan2 dier... mandi manda....




lenggang... lenggang... lenggang ala lenggang kangkung...

x sabar ney nak main kt pool... 

alya ney kalu nmpk daddy dier dok pump arm guard dier... mmg excited ler...

tau2 jer nak main air...




siap tepuk2 tangan kt depan lift...

time ney cuaca amatlah baik... x nmpk lgsg nak ujannyer...




mcm biasa... kena gmbr dulu ngn coach... kalu x... xde seri dlm pool... heheheh

lately ney... kalu nak amik gmbr... say cheese jer... siaplah mcm2 mimik muka dier buat...




sejurus masuk air... nak lepas sndri... menjerit mtk daddy dier lepaskan dier..

mana leh sayang oii... 




after 5 minutes in the water... still x nmpk tanda2 nak ujan...

anak dara baru dpt skill baru... renang berirama...

berirama mengikut aksi gelekan daddy dier... abis semua org tgk...




time ney... i dh rasa setitik dua titik ujan kt kepala...

aish.. tetiba jer.... prrruuur.... ujan turun... dgn lebatnyer...

maka keluarlah... anak2 labu labi dr pool.. berkejaran... termasukler... dua beranak ney...



muka x puas hati... kalu nak berendam kena at least setengah jam..

dan bukan soploh minute...

time ney... muka alya dh ketat... masuk jer lift... uwaaaa... dier menangis... 

ish apa lagi... kelam kabut la we all...

terus balik... cuci bersih2 bath tab baby dier....




amik ko... berendam ler dlm ney ek... bukak shower... kasi air suam2 kuku...

main ler dlm soploh minute... 



ada puas hati... yes puas...

pas mandi ngn daddy... terus mtk susu... baring2 ngn daddy yg kepenatan...




this weekend pun.. rutin yg sama... daddy on standby....

adik mommy maybe dtg... so leh jalan2 ngn dieorg....

lama lg ler nak balik rembau.... hmm....


4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...
This comment has been removed by the author.
Me_Lina said...

alya ney... dier nak ngn armgurd jer... floater xmo lgsg... sbb x abis berendam kan... alahai sepit tu utk elak rambut masuk mata jer... sbb payah btol nak ikatkan rambut dier... dh mcm adegan sumo dah kalu nak ikat rambut dier...

amiey lee said...

hahahahhaha ok kita nak gelak sungguh2 ni.... kita join contest awak sbb nampak menarik..n saja2 je first time join.. pastu saja baca entry awak yang lpas2.. patutla kita rasa mcm muka awak ni very familiar...rupanya awak ni jiran satu jutamines kita.hahahahhaahah.. kalau awak cam la.ada la bebrapa kali kita terserempak kt lift... ank kita pun umur sama..eh tarikh lahir tak silap 2 jan jugak kan??? hahahahha kecik sungguh dunia ni.... hee jemput2 la ke blog kita

Me_Lina said...

hahahahhaha sama block... ya ampun... kecik dunia... anak sebaya... jumpa depan lift pun bnyk kali... jemput2 dtg blog kita... ehehehhe

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails