Tuesday, May 18, 2010

Cuti - Cuti di Cherating

Entry kalini khas utk Contest for Percutian Separa Tajaan (Cuti-Cuti di Cherating)
Oleh Yusra Tours & Travel

"Percutian Impianku Di Cherating"

last weekend... time jalan2 jengah blog member2... ternmpk satu contest yg best sgt... hadiahnyer percutian separa tajaan ke Impiana Cherating... maksudnyer... kalu mommy menang... daddy kena byr la kalu nak ikut.. hehehhehe.... so dua hari la juga mommy dok kumpulkan material... google sana... google sini... nak hambat hati organizer punya pasal... kenapa mommy harus di pilih... hehehehe..... sib baik soh buat karangan lebih dr 80 patah perkataan... kalu kurang... sure xde idea... ehheheheh...

faktor utama tertarik menarik hati ney nak join contest kababoom ney... of couse sbb dpt "Cash voucher penginapan di Impiana Cherating bernilai RM228 bg setiap pemenang".... 2 essay terbaik akan dinokbatkan sebagai pemenang.... harap2 mommy la tu... benda free... buat keje lebih sikit pun xpe...

Kenapa Cherating menjadi destinasi percutian impian kami sekeluaga???

First... we all sekeluaga x pernah bercuti di Cherating selama ney... mommy ada la sekali dlu sampai Cherating... singgah utk meeting ngn client... then terus ke Kuala Terengganu... so mmg x kira la nak kata pernah bercuti ke sini... lagi satu... of cause la menjadi pilihan destinasi pantai timur yg terdekat... 3 jam jer dr KL... senang je nak g sini... Jika u all dari Lembah Klang, u all boleh guna Lebuh Raya Pantai Timur. Susur keluar di persimpangan Jabor and dari situ you all just hanya perlu mengikuti papan tanda ke Cherating. Senang kan.... xyah pakai garmen... xyah pakai map... heheheh


Kalu dpt g Cherating... sure la nak berpicnic dgn family... Berteduh bwh pokok Rhu yg tumbuh sepanjang pantai. Xdela kena panas... Alya pun suka bermain air... so pantai cherating mmg tmpt yg sesuai utk we all g picnic... sambil berpicnic... boleh pekena makanan tempatan yg sedap2 spt kerepok lekor or nasi dagang... bestnyer... lagi satu... nak merasa pengalaman tengok matahari terbit dr tepi pantai... asyik tgk matahari terbenam jer... hehehe

From Mr. Google

kalu petang2... tak sah perkena kopok lekor kt tepi pantai... ish dh terbayang2 makan kopok lekor ngn air kelapa... sedapnyer... then bungkus sekilo dua keropok kering utk dibwk balik ke KL..

From Mr. Google

Google punya google.. baru tau... kt Cherating ney... ada tarikan baru iaitu Sukan Luncur Air... ish bestnyer... kalu ada chance... nak try la... xpe kalu x tau sbb ada org yg boleh mengajar kita... ada ke org nak ajar org yg x reti berenang ney... ish... 

From Mr. Google

lagi satu... antara sebab utama nak bercuci-cuti kt Cherating ney... nak menyusuri sungai Cherating... boleh tgk flora fauna... nak tgk kelip-kelip... haiwan2 liar... tumbuh-tumbuhan hijau yg pelbagai spesis... yela.. alang2 dh sampai Cherating... kena la buat semua aktiviti ney.... ish bestnyer kalu dpt tengok penyu bertelur kan... rasanyer between bulan July and August jer depa naik ke pantai untuk bertelur..

Mommy teringin sangat nak join aktiviti menunggang gajah kt Kuala Gandah... Bukan senang nak dpt peluang menunggang gajah... bonus la bg mommy kalu dpt... Nak bergmbr dengan gajah secara dekat... ehhehehe bestnyer...


 Gambar from GengMovie

Perkampungan Cherating pun tak kurang hebatnyer... mommy nak merasai suasana kampung yg menawarkan kepelbagaian aktiviti seperti demostransi monyet memetik kelapa, gasing tradisional, mencanting batik, wayang kulit, menganyam daun pandan dan banyak lagi.... bukan senang nak merasa experience mcmni... tak semua tempat ada menawarkan aktiviti best mcmney...




Gambar from GengMovie


Selain itu jugak.. Mommy teringin nak pekena Roti Bakar ngn kopi ais kt kedai kopi Hai Peng kt Pekan Kemaman yg hanya 10 minit dr Cherating tu... glamer btol kedai ney... ada juga bermacam2 jenis menu yg best2 kt situ... nasi lemak, bun with peanut butter etc...

From Mr. Google


ney semua aktviti yg mommy plan nak buat kalu berkesempatan ke Cherating... lagi best kalu percutian ini disponsor.... Sambil jalan2 hirup angin pantai... sambil bersantai di Impiana Cherating.... ehheheheh

From Mr. Google
bestnyer kalu dpt buat activiti2 kt atas ney kan.... hehehe


5 comments:

yusratravel said...

Salam Me_Lina,

such a good effort frm u utk create N3 cmni..Good luck 2u!

n.b: hrp dpt sertakan email add yer..

Thnaks.

lily azliyana @ mama zara said...

hadiah die penginapan kat impiana ker..besh tuh..(byk sweet moment kat impiana sana..ehehehe)

nway, gud luck yek..info lengkap ni harap2 adelah harapan nak menang..=D

nana cute cute said...

tingat mse kecik2 dlo, makan roti bakar kat kopitiam hai peng... kecik jek dlu, kedai kayu... skrg dh beso... roti dia best, dia wat sendiri... last makan b4 preggie dlo.. nak kne p blk nnt hehehehe

good luck!

Me_Lina said...

Yusratravel: heheheh thx ek terjah... dh bg dh email add kita... thx yer..

lily: heheheh x pernah bercuti2 kt cherating... dlu2 pergi pun sbb ada mtg... x singgah mana2 pun... hehehhe

Me_Lina said...

nana... bila ko balik BP... soh laki ko bwk g kluang... pekena kluang station punya lak... tgk boleh lwan ke tak... hehheheh

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails