Thursday, November 25, 2010

my alya & mental abuse...


x tau la nak guna perkataan apa lg dah...
i kalau boleh... nak jd parent yg sempoi jer.... xmo la ikut perasaan sgt... and ikut perangai anak sgt...
tp kalu dah setiap hari hal mcm ni berlaku,... nak g keje pun dh x senang la...
daddy alya lgsg x sampai hati nak htr ke pintu nursery... sbb alya sure menangis merayu2 mtk dukung...

mcm pagi td... nmpk sgt dier menangis ketakutan kt cikgu dier... dr dlm keta lg dier dh mencebik... bukan mencebik/meraung normal xnakkan sesuatu... ni menangis mtk belas kasihan... knowing my doter.... if i marah dier... 2-3 jam xnak ngn i... merayu2 ngn daddy dier mtk kasih syg... ni sure ada kes kt nursery... sampai alya ketakutan... menangis bergigil2...



tu yg nak tanya pendapat u all....
perangai alya skrg ni...

1. mmg dier takut / x suka ngn cikgu tu normal...
2. dier terlalu manja... sampai xnak berpisah ngn we all setiap pagi...


i bnyk baca2 or dr pengalaman kawan2...
ada yg suka bebenor nukar nursery... anak xleh tersentuh lgsg...
seriously i x amik kira sgt kalu anak i ditegr... or kadang2 brmain & gaduh2 ni... budak2... it's part of her learning experience... nak tukar nursery pun... bukan mcm tukar baju... kena pk semuanyer...

tp bila ari2 dier nangis... and bila htr ke umah tok dier... or weekend ngn we all... ok jer... ni yg we all naik risau... ke dier baru nak belajar perangai ngada2 ni... huuhuhuh....


thanks Ejan for nursery info....nanti bincg ngn daddy alya dlu...
daddy prefer htr ke tok ngah dier... sementara waktu... sampai i dh terer bawk keta... and boleh bwk alya sndri ke nursery... hahahahahah....



5 comments:

Lelaki Ini said...

hhuhu
kesian sgt2!
pauyahnyew nk jg anak2!

Suliana said...

siannye alya. sian lagi mommy & daddy nye :-) cuba la kak ena tnya cikgu dia tu, knpa dia x nak duk nursery tu. cikgu yg garang ke, budak lain yg kacau dia..

strawberi said...

risau jugak tuh..kot ade something happened yg cikgu tak bitau kita
dulu rayyan..first week je dia nangis...kitorg pun rasa cm normal la..then if cuti lama2..first day hantar..tu stendet jugak..n hari2 biasa..dia suka je..sampai ptg tanak blk..kitorg rasa okla..tp if dia nangis2 cam trauma..kena buat spot checkla..cuba pegi amik time tghari ke..kot masa tu alya tgh meraung2 ke..bleh jugak tau ape jd..

amiey lee said...

lina.. tul tu setuju ngan strawberi..cuba wat spotcheck..terjah le tetiba..tgk apa ke hall nye...

risau le nursery skrg

emy hanta kt mak..memang mak nak jaga..mil pun nak jaga.. tk percaya kt nursery..

KimiCnoL said...

sian alya..try r tnye parents owang laen ke,ank dyowng macm gitu jgk ke..
JOM BACE ENTRY BARU
"1.i love u"

"2.Pen Merah Pen Biru"

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails