Sunday, November 7, 2010

Narakh Situ Sana Sini

oooooyeah! Monday blues....!

weekend yang lepas ni... mmg pack giler... xde g mana pun... tp bila dpt spend time ngn family... xde gado2... mmgla best kan.... so last Jumaat... Deepavali kan.... dpt la extra cuti 3 hari.... berjalan2 seantero selangor... ke PD, Rembau.... daddy dikejutkan dgn pemergian Along Aman... his Elder Cousin.... daddy ada bg details pasal sakit arwah... tp disebabkan medic term... x ingat la pulak... kang kalu daddy online... i tanya la... skrg ni dier baget busy...


So berbalik ke weekend we all.....merata2 tpt la jugak we all g.....
Balakong - Kajang - Puchong - Bangi - PD - Rembau - Balakong - selama 3 hari....



[-- wajah-wajah kesayangan hamba!
happy di pagi Jumaat... nak jalan2 ye sayang.... --]




[-- kak nam dah dapat balik mood berphotog!
menyeringai mcm kerang jer --]



so... hari Jumaat tu... org India sibuk pagi2 nak ke Kuil... we all pun sibuk gak... nak g breakfast... ehhehe mcm biasa... kt Narakh... pekena nasi kerabu... xboleh blah ooo sedapnyer.... dahla dekat je ngn umah... dlm 10 minit....

mcm2 ada dijual kt sini.... Makanan Kelatan... nasi kerabu, nasi dagang, nasi berlauk, nasi lemak, bihun goreng, kuih muih.... ntah apa lg ntah....we all x tau pun ada kedai best mcmni... sampai ler ummi yg tunjukkan... so mmg le every weekend we all akan singgah sini... sebelum meneruskan perjalanan ke tpt lain... heheheheh.... ooo yer... sorang lagi x-officemate i pun selalu makan kt sini... Nizam...



[-- so sesapa yg teringin nak pekena nasi kerabu ni...
sila la ke area sg sekamat [btol ke ni] yer... tepi jalan jer.... kalu weekend tu x susah cari... landmark dier senang.... cr kedai makan yg bnyk btol keta parking kt luar... sampai susah nak cr parking... hahahaha --]

kalu lmbt dtg mcm we all ni... maka x merasa la daging salai diaorg... solok lada pun dh cukup... bnyk lg lauk lain... but i x pernah try... belum terbuka hati... ahhahaha aku masih setia dengan nasi kerabu...




[-- laki i ni... org kalu g sini... nak pekena nasi kerabu or nasi berlauk... dier lak dok makan bihun goreng... apa kes....???? makan share lak ngn anak dara.... "dasssss.... bessssss...." ---- alya ckp! --]




[-- wajib beli jugak! seketul RM0.40... wajib beli 6... 3 makan... 3 bungkus.... --]




[-- like daddy like alya.... hantu karipap --]


heheheh walaupun i org johor... tp i layan makanan kelantan jugak... cuma mamaks jela yg i kureng... kalu adik2 i... diaorg boleh layan mamaks ni... sbb dua2 pernah study kt nun penang sana... hehehehehe


...so lepas makan... we all terus ke Puchong pulak....

5 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sama cam balqis la ni hantu kuih karipap kalo makan balqis suka makan yang kerak tepi2 karipap tu haq yang inti nya mama la kena habis kan...so sweet la pretty girl ni

Me_Lina said...

hehehhehe tula... mmg diaorg makan kulit yg rangup2 jer... yg isinyer abis dibuang... kita jugak la yang kena abiskan.. ehhehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nasi kerabu, my all time peberet :p buat mals..hehehe.leceh :p

aiDieNa said...

Hai tuan tanah.. salam kenal.. first time dtg sini sbb nama anak kita sama.. cuma lebih satu 'a' lagi..hehehe..

Me penggemar nasi kerabu dan karipap.. ;)

Me_Lina said...

eliss: leceh ek nak buat? kalu stakat nak makan dua tiga mulut... beli jela kot... cost nak buat je dh baper kan... tp kalu utk satu family... berbaloi kot nak buat...

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails