Tuesday, January 5, 2010

My New Year Resolution

rasanyer mommy x penah cerita lg apa mommy punya new year resolution... bukan xde idea.. x tau kenapa... maybe i'm losing my MOJO in writing... bila nak start writing jer... end up mommy letak dlm draft... mcmner blog mommy nak berkembang maju... daddy pun dh start bising... 'u need some fresh ideas... mommy... jgn tulis merapu'... hmmm yela... so tahun baru ney... mommy nak start writing balik la... xmo asyik citer pasal alya, kami... balik2 alya... balik2 baper syg we all ngn alya... gmbr2 alya... mommy janji... heheheh...

so nak citer new year resolution....

1. nak kuruskan badan (63kg ----->50kg) - chaiyok alina
ni benda WAJIB tahun ney... semoga berjaya... mommy pun dh start joging balik... mlm2... selang sehari... mula2 masa ckp ngn daddy aritu... daddy gelak jer... jgn cabar... i can do it.. u know that rite daddy.... i x malu nak jogging ngn minah2 arab tu... hehehhe
isnin khamis... mommy kena puasa sunat... no more nasi lemak... no more roti canai... no more nasi penuh... only nasi diet... no more caffeine...
p/s mommy x strict sgt pasal makan... sebulan sekali nak rasa okey kot... hehehhe
kena kuruskan badan ney... sian baju2 lamaku... xmuat... huhuhuh...
2. nak mantapkan writing skill...
not just cerita merapu... tahun ney lebih berisi... mommy nak kongsi mcm2 idea/cerita/ilmu yg bnyk kt luar sana... daddy pun tiap2 ari share mcm2 cerita ngn mommy... office pun bnyk cerita... lately ney... mommy x komen pun pasal office... x sure kenapa... kalu nak dijadikan cerita... mau jd cerpen tingkatan 5... leh score A...
3. nak dpt cheque dr nuffnang
in order for me to get this.. mommy kena la jd blogger tegar... mlm jer kena online.... cari lubang/ cari kawan/ cari idea... semoga mommy berjaya... ney hobby baru mommy... blogging... jumpa kawan baru... bestnyer
4. nak start business - start with something rather than nothing
kalini nak buat busines berkaitan baby... kena kumpul duit buat MODAL... tp gaji mommy skrg lak asyik lmbt... bila la modal mommy nak cukup ney...ish...
5. kena kembalikan mood bekerja
dah lama mommy hilang mood bekerja ney... hari2 mommy doa... 'Ya Allah... kembalikan la semangatku utk bekerja.. berikan aku peluang menunjukkan kebolehanku... jauhkan aku dr kebosanan, dan sebagainyer'.... maybe keje mommy terlalu senang... "stress tau kalu keja x stress"... ada faham ayat ney???
nak cr keje lain... boleh ke dpt tpt yg fleksibel ney? senang masuk kol 9... balik kol 6... cuba pk colleague mommy yg jenis masuk lewat tu... mcmner nak keje tpt lain... masuk pun lewat... alasan balik lmbt... hmmm... ntah aaa... maybe diaorg pun dah xde mood nak dtg keje... dtg setakat nak siapkan keje yg diamanahkan jer... masing2 dh ilang mood nak bekerja...
I'm looking forward for prosperous 2010 in my career esp (please no more EL, less MC and try not to finish my AL by mid Dec and no more SOHO for 2010... semoga company mommy recover balik mcm dlu2... happy je dlu dpt gaji on-time), happy je dlu keje yg mommy buat penuh bermakna... i think i need to sit down with Mr R once again... sian dier skrg,... everything under his neck... cuba bg mommy sikit... please... u know u can trust me to do whatever u asked.. jgn bg keje2 macai lg... i bet i'm ready now to move on... stress tgk member2 lain bnyk keje n mommy still buat benda sama... so this week kalu jumpa mr R... mommy nak ckp sikit ngn dier... if things getting worse... mommy cari keje lain... Sudah!
6. ni azam biasa utk mommy2 - nak jd mommy yg terbaik utk alya...
spend lebih bnyk masa dgn dier... baby kan cepat besar... duit boleh cr... masa yg ilang bersama ank.. xleh kembali... huhuhuh
7. sama gak ngn ney sbg isteri Mr ZarinMalek -
nak jd isteri yg taat setia(ney daddy xyah risau), baik, sopan santun (bleh blah), berbudi bahasa.... xmo berleter, rajin masak (weken je tau daddy - 2010 xmo masak malam), xmo melawan ckp daddy, xmo tdo membelakangkan daddy (kena tukar posisi tpt tdo, hehehe), xmo malas2...etc...
8. spend bnyk masa lagi ngn parent
2009 ney mommy bit pentingkan diri... jarang balik kluang... jarang jenguk mak ngn ayah mommy... dlu sebelum kawin sebulan sekali mommy balik... skrg ney... 5-6 mgu sekali... so tahun ney nak balik lebih kerap lg... harap daddy faham yer... xmo bertekak pasal ney... mommy dah bnyk tutup mulut pasal ney... sebulan skali balik rembau dah kira ok... member2 lain nak jenguk kg 2-3 bulan skali pun susah... sbb apa? sbb spouse poyos la... balik kg dier jer... xmo balik kg mertua... mommy x mcm tu... so hopefully daddy faham... mommy nak jd mcm kawan2 mommy lain.. adil.. balik sebulan sekali utk setiap mertua... aci kan...
9. nak memperelokkan diri - sbb apa mommy kata mcmney.... ???
mommy bila nak tdo... atau tgh termenung dlm toilet... mommy dok terfikir... mommy ada kawan2 yg x pernah puas ngn apa dier ada... x pernah rasa cukup... selagi kawan/sesapa sajer yg dier rasa lebih dr dier... idup dier dh x berapa senang... mommy xmo jd mcmney... so mana2 kawan mommy yg rasa nak citer ngn mommy pasal org lain, pasal dier lg hebat dr si polan itu... pasal laki aku lg bagus, umah aku lg bagus, anak aku lg bagus, keje aku lg bagus... xyah ler.. mommy xmo layan... benda2 ney leh buat gaduh mommy laki bini... sbb daddy sure stress bila balik keje mommy citer pasal benda ney.... so hentikan la yer... mommy xmo dgr dah... mommy rela tertinggal kapal, xtau citer... dr dgr citer merapu mcmney...
10. Benda penting... intipati hidup - nak lebihkan amal ibadah... AMIN
hal ney... semua tau kan... so xyah citer lebih...InsyaAllah mommy akan lakukan... AMIN...
so inilah AZAM tahun baru mommy! 10 azam utk 2010 ney... InsyaAllah mommy akan lakukan... amin...

6 comments:

Suliana said...

semoga berjaya!! bab balik kg tu, memang ada skit tak aci la.mentang2 kg dekat, kalau boleh tiap2 mgu nak balik, balik kluang 2 bulan sekali je..hihi..

Me_Lina said...

hhuhuhuh tula... tu yg xmo dah tu.. huhuhuh

iem said...

good luck mama alya

Me_Lina said...

hehehhe mekaseh2... semoga berjaya

strawberi said...

all the best!!
nk tukar keje?dok mana skang..opis kakak sy ade keje kosong..tp gaji takla besar..kat melawati

Me_Lina said...

alahai jauhnyer melawati... kita duduk area balakong la... ehhehehe...

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails