Sunday, January 2, 2011

Salam 2011... Bye2 2010


harap-harap tak terlambat for me nak buat entry ni... 2 hari dok berkampung kt rembau.. 2 hari juga anak hantu menantu ni dok tekun buat keje opis... sorry yer mak... anak menantu yang dikasihi ni teramat la busy... terima kasih la banyak dok tgkkan cucu kesayangan tu...sob sob sob... tekun buat keje sampai x pergi kenduri kawin... cuba bayangkan... for those yang kenal i... sure tau betapa i taksub giler pergi kenduri kawin kt kg laki i... hahahhaha :p


2010 dah pergi meninggalkan kita selama 3 hari... for me... especially... mmg bnyk kenangan manis, masam dan pahit.... mcm2 rasa la yang ada... 2010 tahun yang banyak menduga kesabaran i sebagai isteri, ibu, anak dan pekerja... if sesetangah org berfikir... yang lepas tu lepas... for me... yang lepas tu kena la diingati.. sebagai pedoman... sebagai ingatan... betapa tabah kita menghadapinyer.... 


2010.... secara keseluruhan... sbb seorang isteri.... i bnyk melakukan dosa. terhadap hubby.. secara sengaja or tidak sengaja... especially time kegawatan ekonomi... bila duit dalam tangan kurang... i akan merasa kuasa veto tu... 100% dipegang oleh hubby i... sampai satu tahap... x sanggup nak share apa2 ngn hubby, nak mtk apa2 ngn dier... nak bg cadangan... teguran... sbb terlalu segan dgn hubby... terlalu malu sbb asyik meminta... walaupun my hubby akan mengira berapa yang i amik... bukan sbgi ingatan untuk i bayar balik... tp sbgi ingatan yang i dlm kesempitan duit.... supaya i berjimat cermat... dan hubby tau yang i akan byr walaupun sesen... so bila i stress... hubby will be dinding for me nak lepaskan geram... most of the time... dier kena dgr i membebel la... sbb membebel just the only one way i boleh release tensen.... selain nangis... tp itu dulu... tahun 2010...


dr segi rumah pula... mmg rumah we all ala kadar jer.... i penuhkan brg yang penting sahaja... for me... segala hutang... insurance utk family... makan minum anak.. parent i.. lg penting.... kalu adik i beli rumah besar... keta baru sekali pun... i happy dengan kejayaan dier... Allah nak kurnia rezeki yang lebih kepada dier... xkan ada dlm family i beli benda baru... i pun dah mcm cacing kepanasan... nak benda baru juga... walaupun dlm kesemputan.... hehheheh x mungkin.... kena la ingat... itu semua dugaan Allah... kalu besar kesusahan kita... maka besar la dugaan dari Allah itu... kita kena la redha....


sebagai ibu pula... tahun 2010 jugak bnyk memberi i warna2 indah dlm membesarkan satu2 nyer buah hati i... Insyaallah bukan 1 ek... AMIN2...... walaupun dr segi rupa paras but not physical... alya lebih kepada daddy... dgn riak muka yang sama.... cheeky and notti yang sama... tp alya lebih kepada i dr segi kelakuan, pergerakan, pemikiran... panjang akal... so dier jd the ultimate rival to me... dlm segala hal.... apa pun yg i buat... alya boleh baca pergerakan i... if i bebel kt dier... dier bebel i balik... if i senyup... dier pun amik pendekatan memujuk sampai sakit jiwa i... if dier becakap... dier akan bercakap spt i... if dier menyanyi... dier akan menyanyi x seperti i.... hahahah sbb i x nyanyi... Alhamdulillah... 2010 alya sihal walafiat... ada la demam dua tiga kali... tp xdelah sampai brmalam kt hospital.... Alhamdulillah... semoga anak mommy sihat hendaknyer... dirahmati Allah dunia akhirat....


sebagai seorang anak... 2010 dan tahun sebelumnyer.... bnyk menjadikan i seorang anak yang hampir setiap bulan... lewat bg duit belanja... keadaan gaji yang x berapa mengizinkan... menyebabkan i jarang bg parent i duit bulanan on time.... harap2 tahun 2011 ni... setiap 27hb... mak ayah akan rasa 10% dr hasil kasar gaji i... AMIN.... tapi untuk tahun 2010... i bnyk jugak menghabiskan masa bersama mak ayah... walaupun x balik setiap bulan... i akan pastikan setiap kali we all balik... we all balik paling kurang pun 3 hari.... so xdelah mak i kecik hati... mak mertua pun xde la asyik bertanya... balik kluang ke x... agaknyer dier pun tau... we all balik hanya bila ada cuti 3 hari dan lebih..... so adil la bagi dua2 pihak... we all balik melawat... x kurang x lebih....


sbb seorang pekerja pula.... 2010 banyak memberi peluang kepada i... dlm melakukan sesuatu yang baru... kalu x kerana kegawatan company... kekurangan orang.... maka xdelah i dpt peluang yang ada ini... xdelah ilmu yang i dpt ini... i gunakan sebaik mungkin kt company baru ni... Alhamdulillah.... kalu dulu i'm just "NOBODY" kt company lama.... skrg... i involve in most of the decisions.... and they appreciate me as much as i patut dpt.... diaorg guna idea i.... diaorg tanya i dlm setiap meeting.... client yg satu ketika dulu. [1st week kerja].. i hampir giveup nak bekerja ngn diaorg.... pun dh boleh tersenyum ngn i... pun dh bertanya dgn i.... ajak g lunch together2.... mcmner pun... i rindu kawan2 lama... rindu time makan... time gossip... time suka duka bersama... time share aktiviti2 MALAM masing2.... mcm2 la.... kt tpt baru ni.... i turned myself to be a superwomen.... workaholic... kerja... kerja... kerja... agar xyah balik malam2.... Alhamdulillah... untuk project ni... programmer jela yang balik malam... sbb siangnyer depa sesat dlm dunia diaorg... melanguk jer... sedangkan... we all buat keje separuh mati.... so... dah masuk mgu ke-3 i kerja... i akan pastikan kol 6 i dah balik.... melainkan i diperlukan untuk membantu adik2 i buat keje printing... yela xkan nak biarkan diaorg buat keje lak.... i sibuk balik umah... kata nak jd kakak yang baik... ehehheheh


apa2 pun... 2010 bnyk memberikan i warna2 kehidupan yang xkan dilupakan...


untuk 2011 ni.... Insyaallah.... no 1 akan memainkan peranan yang penting untuk kami sekeluaga....
i quoted kata kawan i.... hadiah tahun baru... dh dpt time Maal Hijrah aritu.... kerja baru... ngn gaji yang super best.... kereta bru..... azam baru..... baby baru je belum lagi... heheheheeh

for my buchuk hubbee..... i love you so much.... looking forward for your next adjustment and jajan... kuikuikui...

for alya... 11.1.11 u turn to 2.... segala yang terbaik untuk kamu.... 

untuk parent... parent in law.... u are the best....

dah utk kawan2... baru dan lama.... thanks for everything

AMIN...

3 comments:

::Mamalyna:: said...

semoga impian lina termakbul...Amin

Me_Lina said...

amin... amin... amin...

Suliana said...

moga yg terbaik utk akak sekeluarga.. cantikla bday alya tahun ni.. sume satu :-)

Banyak Lagi Citer Best Kat Sini

Related Posts with Thumbnails